Ministermøde: Borgmestre ønskede Frederikssundmotorvejen færdigjort

Færdiggør Frederikssundmotorvejen – det var ønsket fra borgmestrene fra Ballerup, Egedal og Frederikssund Kommuner, da de mandag var til møde med transportminister Benny Engelbrecht.

Helsingørmotorvejen går til Helsingør. Køge Bugt Motorvejen går til Køge, men Frederikssundmotorvejen stopper brat i Ledøje i Egedal Kommune.

Det er ikke godt nok, mener de tre borgmestre, der siden 2009 sammen med bogerne og pendlerne har ventet på politisk afklaring i forhold til finansieringen af motorvejens 3. etape til Frederikssund.

Ballerup, Egedal og Frederikssund tegner sig samlet for nogle af de største byudviklingsområder i hele hovedstadsområdet, og dermed handler færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen om meget mere end blot asfalt og biler.

– Den manglende færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen er en stopklods for bolig- og erhvervsudviklingen i området. Jeg oplever dagligt frustration hos mange af borgerne over den manglende motorvej, og jeg har også talt med flere store virksomheder, der gerne vil investere heroppe, og hvor forudsætningen er meget tydelig. Motorvejen skal være færdiggjort, siger John Schmidt Andersen (V), der er borgmester i Frederikssund Kommune.

10-minutters drift på S-banen
I en tid med fokus på klima og CO2-udledning, kan det virke bagstræberisk, at ville kæmpe for plads til bilerne. Men de tre borgmestre havde også både idéer om klima- og miljøvenlige initiativer i forbindelse med motorvejen som miljøvenlig asfalt, fælles kørselsmuligheder og infrastruktur til el-biler langs vejen.

Også den kollektive trafik var i tankerne på mødet.

Her blev der nemlig også talt om udsigterne til reel 10-minuttersdrift på S-banen mellem Frederikssund og København, som DSB planlægger i køreplansskiftet til december 2020. I dag kører S-togene nemlig med 2 og 18 minutters intervaller, da hver anden afgang på linje C kun kører mellem Ballerup og København.