Cirkus Baldoni kommer til Kulhuse

Sommertid er cirkustid, og det populære Cirkus Baldoni slår teltet op i Kulhuse til sin 17. sæson.

I år er det 250 år siden at det moderne cirkus blev ”opfundet” af den engelske officer Philip Astley. Måske ikke i den form som vi kender det i dag, hvor der optrædes i smukke telte med et orgie af lys, lyd, glitter og glamour. Dengang var det markedsgøgl, gadeunderholdning og dværgkast der så dagens lys. Den skæggede dame, og andre skæve eksistenser fandt en vej ud af mørket. De fandt sammen en herlig måde, at leve på i et fællesskab samtidig med, at de kunne tjene til dagen og vejen.

Cirkus Baldoni hylder 250 året for Cirkus med en forrygende og fejende flot forestilling som de har valgt at kalde Danish Dynamite.

Forestillingen er krydret med topartister fra Europa og Afrika, men også danske top artister, blandt dem den fantastiske verdens illusionist Kim Kenneth, der på sin helt egen spektakulære facon vil tryllebinde enhver, såvel barn som voksen.

Ligeledes fra Danmark kommer Freddie Steckel, der sammen med sin helt nye partner, vil tage publikum med på en ”falden på halen” rejse som sjældent er set morsommere. Freddie er hvad man på fagsprog kalder en kaskadør, eller måske blot akrobat. Det eneste han behøver er en stol og et bord, så har vi et nummer i absolut særklasse. Et nummer han har rejst verdenen rundt med, det meste af sit liv.

Helt fra Mombasa i Kenya kommer fire akrobater der snor sig, bygger menneskelige pyramider og jonglere så man næsten ikke tror sine egne øjne. De har hele vinteren trænet på et sandt kraftnummer hvor man virkelig kan se hvilken styrke de er i besiddelse af.

Sabel balance er en cirkus disciplin ikke mange mestrer, men Cirkus Baldoni oplyser, at de har fået fat i en af de bedste: Jessica fra Italie. Når hun træder ind i manegen bliver man på det nærmeste hensat til de gamle romerske arenaer hvor gladiatorerne kæmpede, hedder det hos Cirkus Baldoni.

En vaskeægte cirkusprinsesse hører sig naturligvis også til i et vaskeægte cirkus. Miss Maria er syvende generation af en Tjekkisk artistfamilie. Når hun svinger sig øverst i cirkus kuplen langt oppe over manegen sidder de fleste og holder vejret i spænding.

Klovnerier er der som altid rigeligt af i Cirkus Baldoni og i år er ingen undtagelse. Danilo bliver i år på fornemmeste vis igen ledsaget af sin partner Cindy, men også af Eddie, der nærmest er et musikalsk geni og spiller på stort set alle blæseinstrumenter.

Hele herligheden bliver på fornemmeste vis kædet sammen af René Baldoni, der sammen med sin trofaste følgesvend løven Leonardo vil tage publikum med igennem en oplevelse fuld af eventyr, trylleri og poesi.

Info:
Cirkus Baldoni
Mandag d. 16. juli kl. 16.00
Sted: Kulhuse v/DCU Camping – Kulhusevej 199

Billetter og mere info: www.baldoni.dk eller telefon 20866010 (hverdage ml. 9-14, weekender ml. 11-13) eller på cirkuspladsen fra 1 time før forestillingen.

This slideshow requires JavaScript.