Tank oktan 100 i Slangerup

Benzinselskabet OK er klar med Danmarks højeste oktantal på en række udvalgte OK-tanke i København og Nordsjælland. I vores område er det OK-tanken på Københavnsvej i Slangerup, som giver mulighed for at hælde oktan 100 på bilen.

– Vi vil gerne tilbyde vores kunder et produkt, som kan have gavnlig virkning for motorens effekt. Derfor introducerer OK nu en benzin med et oktantal på 100, siger Anders Knudsen, salgsdirektør i OK.

Betydning for motorens effekt
På moderne motorer har oktantallet betydning for motorens effekt. Desuden er oktantallet et udtryk for benzinens modstandsdygtighed over for tændingsbanken. Det er især biler med højtydende turbomotorer, der kan have en gavnlig effekt af et højere oktantal, men der vil aldrig være problemer i at anvende en benzin med højere oktantal, end det bilfabrikanterne foreskriver.

Vil evaluere tiltaget
Med lanceringen bliver OK det eneste selskab, der tilbyder oktan 100 på tankstationer i Danmark. Ifølge salgsdirektør Anders Knudsen er der i første omgang tale om en testperiode på 41 udvalgte stationer i det storkøbenhavnske og Nordsjælland, her i blandt på OK-tanken i Slangerup, som det eneste sted i Frederikssund Kommune.

– Vi har på samtlige 667 OK-tankstationer i landet en høj kvalitet på alle benzinprodukter, og kvaliteten af additiverne er den samme uanset oktantallet. Der vil dog uden tvivl være bilister, der efterspørger et højoktans-produkt, og derfor vil vi evaluere tiltaget senere på året, siger Anders Knudsen.