Kommunen og Ældre Sagen i samarbejde om MitId

Skiftet fra NemID til MitID har for mange borgere givet problemer og frustrationer samt lange ventetider for at få hjælp -noget både Frederikssund Kommunes Borgercenter og Ældre Sagen har oplevet.

I maj måned kontaktede Bente Christensen fra Ældre Sagen så kommunen og tilbød at stille med frivillige til at hjælpe borgerne med at skifte fra NemID til MitID, og det var et tilbud, som kommunen takkede stort JA TAK til.

– Vi hjælper selvfølgelig også borgerne med dette, men jeg ser samarbejdet med Ældresagen som en måde at stå stærkere på og sikre, at der er hurtig hjælp til borgerne, og jeg kan kun sige, at jeg er overvældet over det engagement og den viden som de frivillige møder op med, fortæller Morten Holm, der er afdelingsleder for Borger og Ydelse i Frederikssund Kommune.

Tre dage om ugen hen over sommeren har Ældre Sagens frivillige været fysisk til stede i Borgercenteret og hjulpet borgerne med at få gang i deres MitID, efter at borgeren har fået hjælp af kommunens medarbejdere til at aktivere det. Dette gælder for alle borgere og kræver således ikke, at man er medlem af Ældre Sagen.

– Det har været en stor succes og jeg er meget glad for, at vi kan fortsætte med samarbejdet på den anden side af sommerferien, siger Morten Holm

Frem til 30. september vil Ældre Sagens frivillige således være til stede i Borgercenteret, mandag, onsdag og torsdage fra kl. 10.00 – 13.00.

Skulle der ske ændringer i dagene, vil dette blive oplyst på kommunens hjemmeside www.frederikssund.dk.

Ældre Sagen har også deres egen IT-cafe, og den flytter pr. 1. august til nye lokaler på Pedersholm i Frederikssund. Åbningstiderne er 12.00 – 14.30, hvilket også vil fremgå via Ældresagens hjemmeside, og også her vil der være mulighed for at få hjælp til MitID, såvel som til andre IT-opgaver.

– MitID erstatter NemID for at give en større digital sikkerhed for borgerne, og det er vigtigt for mig at præcisere, at Ældre Sagen selvfølgelig hjælper inden for rammerne af den datasikkerhed, som vi som kommune skal levere. Det betyder også, at man bliver vejledt og guidet i, hvad man skal, men selve handlingen med at taste koder og den slags ind, det er noget, som man selv skal gøre, uden at nogen kigger over skulderen på en, forklarer Morten Holm.