78-årig kvinde udsat for tricktyveri

En 78-årig kvinde blev onsdag formiddag udsat for et tricktyveri begyndende i Fakta og fortsat foran Meny i Frederikssund.

Kvinden anmeldte tyveriet kl .11.33 og det var sket en times tid forinden.

Ved en gennemgang af videoovervågning kunne det ses, at kvinden var i færd med at betale for sine indkøb med betalingskort i Fakta, da en fremmed mand havde kigget hende over skulderen og havde afluret hendes pinkode. Efterfølgende havde manden fisket en 50-krone-seddel frem fra sin egen pung og smidt den på gulvet, hvorefter han havde kontaktet den 78-årige og påpeget, at hun havde tabt 50 kroner, og at hun hellere måtte få dem med sig. Kvinden samlede 50’eren op, pakkede sine varer og forlod derefter supermarkedet.

Kort efter havde manden henvendt sig til kvinden foran Meny, hvor han havde sagt, at det nok alligevel ikke var hendes 50 kroner, men hans, og at han derfor gerne ville bede om at få dem igen, hvorfor kvinden fandt sin pung frem.

Ikke lang tid derefter modtog kvinden et opkald fra sin bank om, at der var blevet hævet 6.000 kroner i kontanter i en nærliggende hæveautomat.

Den formodede gerningsperson beskrives som: Mand, cirka 40 år gammel, almindelig af bygning, lys i huden, med brunt mellemlangt hår. Talte engelsk.