Politiet bekræfter: Marias jordiske rester er fundet

Det var jordiske rester af 43-årige Maria From Jacobsen, som politiet fandt i et område omkring Sundbylille i forbindelse med undersøgelser på stedet om aftenen den 3. juni og natten til den 4. juni.

Det bekræfter Nordsjællands Politi.

 

Der har de seneste to uger pågået kriminaltekniske undersøgelser af fundene, og det kan nu bekræftes, at det drejer sig om jordiske rester efter den forsvundne kvinde. De pårørende er underrettet om betydningen af svaret på undersøgelserne.

De seneste to uger er der lavet kriminaltekniske undersøgelser af fundene, og de viser, at det drejer sig om jordiske rester efter Maria From Jakobsen. De pårørende er underrettet om betydningen af svaret på undersøgelserne.

Maria From Jakobsens mand, den 45-årige præst Thomas Gotthard, er tiltalt for drab på sin kone. Han blev allerede tidligt i forløbet sigtet for drab, og sidder varetægtsfængslet i sagen.

Om fundet siger efterforskningsleder, politikommissær Jakob Rahbek:

-De jordiske rester er fundet i forbindelse med en påvisningstur, hvor den tiltalte i sagen udpegede det specifikke findested, og dna-analyser har nu bekræftet vores formodning om, at de stammede fra den savnede kvinde. Ud fra fundet kan vi endegyldigt konkludere, at hun ikke længere er i live. Det er klart, at fundet har stor betydning for sagen, og vi fortsætter i den kommende tid vores efterforskning, indtil vi kan overdrage sagen endeligt til anklagemyndigheden. Derfor kan jeg ikke komme ind på yderligere detaljer om sagen.