Nedlukning fortsætter til 17. januar

På et pressemøde tirsdag aften oplyse Statsminister Mette Frederiksen (S), at de nuværende restriktioner, forlænges til og med den 17. januar.

Det betyder bl.a. at skolelever i grundskolen fra 0. – 10. klasse fortsat skal blive hjemme og modtage fjernundervisning.

Ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksenuddannelser skal også efter 3. januar foregå som digital undervisning.

Daginstitutioner holdes åben.

Det betyder også, at detailbutikkerne fortsat skal holde lukket. Dagligvareforretninger og apoteker, må godt holde åbent.

Visse liberale serviceerhverv, hvor den smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, skal fortsat holde lukket. Det gælder f.eks. tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, solarier, frisører og kørerskoler.

Restauranter, caféer o.lign. skal holde lukket for servering til indtagelse på stedet, men de må stadig sælge take-away.

Kulturinstitutioner som koncertsale, teatre, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer og biblioteker skal holde lukket.

Også Idrætsanlæg skal fortsat holde lukket. Det gælder blandt andet idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre, men også lege- og badelande, spillehaller og kasinoer, foreningslokaler m.v. Eliteudøvere, må dog fortsat godt benytte træningsfaciliteter.

Både offentlige- og private arbejdsgivere opordres til at sikre, at medarbejdere, der har mulighed for at varetage deres arbejde uden fysisk fremmøde på arbejdspladsen, gør dette

Nytårsaften

På pressemødet blev det anbefalet, at man kun holder nytårsaften med sin familie, og evt. et par af de nærmeste, men at man altså ikke holder fest med andre. Desuden foreslog direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, at man gik tidligt i seng. Statsminister Mette Frederiksen understregede, at anbefalingen er, at aflyse festen nytårsaften.

Rigspolitichef Thorkild Fogde oplyste, at politiet vil være tilstede i hele landet nytårsaften for at sørge for, at forsamlingsforbuddet på max 10 personer, bliver overholdt. Man vil, fortalte han, være parat til at udskrive bøder.

:NB: