Rengøring var ikke i orden da skoler og dagtilbud åbnede

Da skoler og dagtilbud i går igen slog dørene op efter at have været corona-lukkede de seneste uger, var rengøringen ikke i orden.

Kommunen oplyser, at man havde aftalt med det firma som står for rengøringen, KN Rengøring, at der skulle gennemføres en grundig rengøring på alle 47 skoler og børnehuse inden den 15. april.

Men på nogle steder var den grundlæggende rengøring slet ikke sket, og andre steder var rengøringen mangelfuld. Det var derfør nødvendigt med ekstra rengøring onsdag morgen og formiddag.

– Det er beklageligt og utilfredsstillende, at vi ikke har fået leveret den nødvendige rengøring på trods af, at alle aftaler herom var på plads. Det har vi gjort fuldstændig klart for vores rengøringsfirma i dag (onsdag -red). Netop i denne tid er rengøring ekstra vigtigt, og derfor er det helt afgørende, at KN Rengøring leverer de ydelser, vi har aftalt. Jeg har derfor aftalt med administrationen, at vi inden åbningen i morgen gennemfører et udvidet tilsyn med rengøringen i samtlige skoler og dagtilbud, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Ekstra rengøring

Kommunen har i forbindelse med genåbningen aftalt med KN Rengøring, at rengøringen skal øges i skoler og dagtilbud, således at der gøres ekstra rent både formiddag og eftermiddag udover den almindelige rengøring efter lukketid.

– Vi vil naturligvis være i tæt dialog med KN Rengøring, så vi løbende sikrer, at vi får leveret den rengøring, vi har bestilt, fastslår borgmesteren.