Ingen S-tog sommeren over

Fra i dag og frem til 26. august kører der ingen S-tog på Frederikssundbanen. I stedet er der indsat togbusser.

Passagerne må væbne sig med tålmodighed og forvente, at rejsen bliver længere fra idag. På grund af sporarbejde mellem Frederikssund og Valby indstilles togdriften og passagerne må i stedet benytte de togbusser, som der sættes ind på strækningen – eller de ordinære busser.

Banedanmark bruger sommeren til at renovere skinner og broer på strækningen for at fremtidssikre banen, der, ifølge Banedanmark, daglig benyttes af ca. 60.000 passagerer.

Banedanmark oplyser, at der skal udkiftes ca. 35 km skinner og 31 km sveller (ca. 50.000 stk.), ballassten (skærver og sporkasse) i sporet skal renses og udskiftet – det er ca. 100.000 tons og der skal udskiftes 10 sporskifter og og dertilhørende drev. Samtidig nedlægges nogle sporskifter.

Der skal også justeres af ca. to km kørestrømsanlæg mellem Valby og Flintholm og udskifes 70 køreledningsmaster omkring Frederiksberg.

Desuden skal ni broer renoveres.

Du kan se mere om togbusserne og hvor de holder her og ellers opfordre DSB til, at man benytter Rejseplanen.dk til at planlægge sin rejse.