Fakkeloptog mod betalingsbro

I aften er der fakkeloptog ved Kronprins Frederiksbro i protest mod, at der skal betales for at køre over den nye bro – ingen andre borgere i Danmark betaler således for at køre på tværs af deres egen kommune.

Optoget finder sted kl. 17.00 til 19.00 og der er to grupper: en på p-pladsen ved grillbaren på Frederikssundsiden og en på p-pladsen ved Færgegården på Hornsherred-siden.

Der vil være fakler til salg for 10 kroner stykket.

Klokken 17.30 begynder så selve protesten ved at de to grupper går ud på broen med tændte fakler fra hver sin side. Idéen er at man går stille og roligt hen over broen – man må nemlig ikke “tage ophold” på broen og derfor skal der være bevægelse. Klokken 18.00 går grupperne så tilbage over broen. Protesten forventes at være færdig kl. 19.00.