Kommunen skal finde 163 millioner efter manglende salg i Vinge

De fleste mennesker ved godt, at det ikke er særlig klogt, at bruge flere penge end man tjener. Men det er præcis det kommunalpolitikerne i Frederikssund Kommune har gjort.

Der bliver noget at snakke om, når byrådet i dag mødes til ekstraordinært møde. Der mangler nemlig 163 millioner kroner i kassen i Frederikssund Kommune. Pengene skulle, ifølge dr.dk, være hentet som indtægter fra salg af byggeretter i den nye bydel Vinge. Men det er ikke sket. Problemet er så, at pengene har været regnet som indtægter i budgettet for 2017 og er dermed blevet brugt.

Nu hvor pengene så ikke er kommet ind, må kommunalpolitikerne finde de manglende millioner et andet sted i budgettet – det vil kræve betydelige besparelser – besparelser, som skal findes inden nytår.

– At vi har kalkuleret med nogle store indtægter fra salg af byggeretter ude i Vinge Centrum, og den aftale ikke er faldet på plads, er selvfølgelig ærgerligt, når vi står i denne situation. Derfor skal vi selvfølgelig reagere på den nu, siger borgmester John Schmidt Andersen (V) til dr.dk.