Lokale firmaer har søgt corona-hjælp for næsten 28 mio. kroner

Kirppu Frederikssund ApS er blandt dem, som har søgt og fået lønkompensation. Foto: Google Streetview.

Coronakrisen går hårdt ud over de danske virksomheder – også virksomhederne i vores område er ramt. Mange af dem har derfor søgt om lønkompensation fra statens hjælpepakker.

Ifølge tal fra Erhvervsstyrelsen som Ekstrabladet.dk har offentliggjort, så har virksomhederne i Frederikssund Kommune tilsammen søgt om løntilskud for 27.792.807,00 kroner

I alt har 106 virksomheder søgt om kompensation.

Blandt de virksomheder som har søgt lønkompensation er både golfklub, isenkræmmer, bilforhandlere, fintesscenter, bagerforretning, tandlæger, loppebutik og ejendommægler.

Den 24. april havde Erhvervsstyrelsen godkendt ansøgninger for samlet 8,45 millioner kroner til virksomheder i Frederikssund Kommune.

Minister: tiltrængt, økonomisk saltvandsindsprøjtning
Lønkompensationen skal forhindre, at virksomhederne bliver nød til at fyre medarbejdere, der i stedet kan være hjemme med fuld løn.

Forleden sagde erhvervsminister Simon Kollerup:

– Jeg ved, mange virksomheder har hårdt brug for den her hjælp, og forhåbentligt giver det her en tiltrængt, økonomisk saltvandsindsprøjtning. Som erhvervsminister er mit største ønske at holde hånden under danske lønmodtagere og danske virksomheder i den her corona-krise.