Bilforhandler lægger billeder af formodet biltyv ud på Facebook

Foto: Max & Martin. Frederikssund Posten har valgt at sløre billedet.

Bilforhandleren Max & Martin A/S har i et opslag på virksomhedens Facebook-side offentliggjort overvågningsbilleder af en formodet biltyv.

Tyveriet skete i mandags.

I følge opslaget blev manden sat af i en sort Mercedes A-klasse og herefter lykkedes det manden, at få lov til at tage en prøvetur i en sort Mercedes G-klasse. Prøveturen startede kl. ca. 11.40 og han kom aldrig tilbage med bilen.

“Manden er formentlig ikke helt bekendt med princippet bag “prøvekørsel” eller “dit og mit”. Han har hvertfald ikke afleveret denne sorte Mercedes G-klasse”, som det bl.a. hedder i opslaget på Facebook.

For at få en prøvetur, havde manden afleveret et kørekort, som viste sig at være stjålet.

I Facebook-opslaget udlover bilforhandleren en dusør på 10.000 kroner til den “som kan føre os til bilen eller manden”.

Ikke lovligt at offentliggøre overvågningsbilleder
Det er ifølge loven ikke tilladt, at offentliggøre overvågningsbilleder, hvor personer kan genkendes, heller ikke selvom der tilsyneladende foregår et tyveri eller lignende.

Men det tager man stille og roligt hos Max & Martin A/S, selvom man risikerer en bøde for offentliggørelsen.

Til TV2lorry.dk siger forretningsfører Jesper Ternvalt:

– Jeg har ikke et problem med at overtræde loven, når politiet ikke tager os alvorligt. Dem får jeg jo intet ud af. Men jeg kan måske få noget ud af, at jeg lægger billederne op og udlover en dusør.

Han fortæller, at politiet virkede nærmest ligeglade, da tyveriet blev anmeldt og ikke engang kom forbi og to prøver af de fingeraftryk, manden havde sat.