Lokale ungersvende vandt DM i Skills indenfor bygge og anlæg

Efter tre hårde og nervepirrende konkurrencedage er danmarksmestrene fundet ved årets DM i Skills indenfor bygge og anlæg. Blandt vinderne er to lokale ungersvende, der hver vandt deres fags konkurrence.

Vinderne blev hyldet af et hujende publikum i Arena Næstved mens statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte præmier og beviser.

Mathias Sejerbo Jensen fra Jægerspris går på EUC NVS og har læreplads hos Husmer Glas og Facade i Frederikssund kan fremover kalde sig Danmarksmester i sit fag Alu bygger.

Også blandt elektrikerne var den bedste lokal. Det var Jonas Thrane Bendt fra Skibby, med læreplads hos CELF, Hoffmann A/S i Glostrup, som vandt dog dermed kan kalde sig Danmarksmester.

Dygtige og dedikerede
Underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, glæder sig over, at der med DM i Skills bliver skabt opmærksomhed omkring de mange erhvervsuddannelser, og hun håber, at konkurrencen kan vække interessen hos nogle af de mange besøgene. Hun har selv fulgt spændt med under konkurrencen i Arena Næstved.

– Jeg bliver hvert år imponeret over, hvor dygtige og dedikerede eleverne er. Det lover godt for fremtiden, hvor vi i høj grad får brug for flere kvalificerede, faglærte medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen, siger Louise Pihl.

Mathias hædret for arbejdsmiljø
På konkurrencens sidste dag blev en række elever fra bygge- og anlægsfagene belønnet med en pris for på bedste vis at tage højde for sikkerhed og korrekt udførelse af arbejdet under konkurrencen. Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år af Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg.

Mathias Sejerbo Jensen vandt Arbejdsmiljøprisen inden for bygge og anlæg i sit fag.

– Et ordentligt og sikkert arbejdsmiljø er lige så vigtigt at hædre som godt håndværk. Det er nemlig med til at sikre et godt og langt arbejdsliv. Det kan prisen være med til at gøre eleverne bevidste om, siger Mette Møller Nielsen, der er formand for Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg og arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.