Tæppe-Jensen er død

Juleaften døde Jørn E. Jensen, også kendt under det mere folkelige kælenavn, “Tæppe-Jensen”. Det fremgår af familiens dødsannonce.

Jørn E. Jensen var manden bag et omfattende tæppeimperium, som blev grundlagt, da han startede sin første tæppebutik i Istedgade i København i 1951. Den ene butik blev til flere og i løbet af 1960’erne er det blevet til en kæde på 31 butikker, som alle bar navnet Jensen Tæpper. I 1969 kom så den første Tæppeland og senere ekspanderes med butikker i flere europæiske lande og sågar Australien.

I 1990’erne blev de udenlandske selskaber frasolgt og i 2011 købte BIVA møbler Tæppeland-kæden, for blot et par år senere at gå konkurs. Det fik Jørn E. Jensen til, sammen med investoren InHouse Group, at købe Tæppeland ud af konkursboet i et forsøg på at redde sit livsværk, men det lykkedes ikke og endnu en konkurs var uundgåelig.

Oprindeligt var “Tæppe-Jensen” husmandssøn fra Nøvling syd for Aalborg. Men sammen med sine forældre og to ældre søstre, flyttede han som syvårig til København.

Som 14-årig kom han i kontorlærer, og forsøgte sig efterfølgende som isenkræmmer, inden han tog ud og så verden, bl.a. ved at arbejde i England. Da han i 1950 kom hjem til Danmark fik han job hos en tæppehandler og allerede året efter, åbnede han så butikken i Istedgade.

Tæpperne gjorde Jørn E. Jensen til en velhavende mand, så velhavende, at det gjorde ham i stand til at købe flere ejendomme, bl.a. Espeagergård i Sigerslevvester og Orebjerg Gods ved Dalby.

Ifølge dødsannoncen vil begravelsen finde sted i stilhed, men der afholdes en mindehøjtidelighed på Orebjerg torsdag d. 3. januar.

Jørn E. Jensen blev 92 år. Han efterlader sig hustruen Jytte, samt fem børn og 19 børnebørn.